Wednesday, July 18, 2007

Route to KSA : Visa Document

The visa document is finally here!! RC of Yanbu delivered through DHL. The DHL people sent it to my house around 9 am this morning... while i'm at working..('too efficient' that he called me in front of the house??) so, have to get my neighbour's help - Mr. Wong <..thanks..>
Eager to go home to read the content...
Surat.... tunggu kepulangankuuuuuuuuuu............

Friday, July 13, 2007

Route to KSA : Process 6

Finally, all necessary documents are now ready.. Process 6 - Good Conduct Form a.k.a police clearance is already ready. Just a certificate authenticate us (hubby and me) with no criminal records whatsoever..
What we need to do next is wait for the visa document from RC of Yanbu. The officer had promised me in 6 weeks time it'll be ready... but that 6 weeks has long gone ... isk..isk..isk.. anyway, last Monday received an e-mail from him, saying that the document should be ready by end of this week or early next week. ok, let's wait... by the way, it's already weekend for them.. absolutely I need to wait for next week then!!

Extra Info about KSA:
  • working days - Saturday to Wednesday
  • weekend - Thursday and Friday
  • RC of Yanbu - Royal Commissioner of Yanbu

Tuesday, July 10, 2007

.. busy.. busy.. busy ..

Getting busier this week... New semester has just started.. Students here and there, all over places.. excited seeing their friends after long holiday...
As for me, since i'm leaving in august, i'm will only teach 2 courses (different codes but are actually similar), which are for part 1 students. aaarrggghhhh... tak bestnyaaaa....
These new students look so excited, getting themselves adapt with totally new environment.. leaving school days, trying to be adult now (siswa/siswa la katakan..). It is only the first week though... wait until another 3-4 weeks and we'll see the true colors... :-)

Friday, July 6, 2007

The Sun

Sun Rise

Sunset


..: Subhanallah - cantik alam ciptaan ALLAH ni .. Don't you think :..

Nature day ...

Yesterday, my friends and me went to Kem Timad, Chepor. We are actually in the process of surveying places for Academic Excellence Program. Kem Timad is one of the place in our list. The best part of Kem Timad is the surrounding - like a fruits orchard.. so, peaceful with a stream running nearby.. That's the story of the day (not the program .. :-))

Durian Tree
Cempedak (Jackfruit) Tree
Pulasan Tree
Assam Tree
(pokok ni hasilkan asam keping - tak tahu nama sebenar)
Padi sedang menguning
Stream
(running from a nearby waterfall)

Wednesday, July 4, 2007

Awana Kijal - journey continues...

Rekabentuk Awana menarik, kawasan lobi berkonsep terbuka, luas dan lapang (bumbungnya transparent nun di tingkat yang tertinggi)
Sepanjang berada di Awana Kijal, kami tak keluar ke mana pun.. kecuali ke Dungun, rumah teman yang pernah bekerja di Perak dan keluar untuk makan malam. Rest of the day, enjoying the facilities provided in Awana... Banyakkkkkkkkk sangatttttttttt...... (read: kagum giler ni) Best betul.. puas hati... Antara semua hotel yang dah masuk, inilah yang ada facilities yang banyak... Kiranya, kalau setakat semalam dua tu, tak payah keluar tempat lain pun takpe..
giant congkak -
giant chess -
ni pulak laluan dari giant chess ke swimming pool -
giant swimming pool - swimming pool bersambung antara tempat kanak-kanak dengan dewasa, jadilah giant..
giant mushroom -
giant pondok -
giant hippo -
table tennis aka ping-pong -
beach volleyball -

Habis dua hari kat Awana tak terasa pun... sesiapa nak cuti-cuti malaysia, silalah ke Awana Kijal... gerenti puas hati...
Ahad, selepas check-out dari hotel , kami pun bertolak balik - 4 kereta berkonvoi ... (obviously my car is not in the photo). Kali ni, bijak sikit.. balik ikut arah selatan... dari Awana ke Kemaman, then Cherating, where we stopped and bought keropok lekor, sebelum Kuantan masuk ke Lebuhraya Pantai Timur... keluar kat Karak, masuk jalan Genting Highland, turun ikut Batang Kali, masuk ke Lebuhraya Utara Selatan melalui Bukit Beruntung sampailah ke Ipoh... Journey much better this time because most of the time we're using highways. tapi adik tetap tido seround , kakak enjoying the journey
anyway, alhamdulillah, semuanya selamat dan budak-budak pun tak meragam sepanjang perjalanan sehinggalah sampai rumah...

Cuti-cuti Malaysia

Last weekend (29/6 - 1/7), my family went to Awana Kijal, Terengganu for holiday. Inilah satu-satunya percutian yang tidak dirancang lebih awal.. hehe... Kami 'mengekor' family my auntie. Originally, they were going with another family-friend (not including us..). Thursday, we've got the news. Friday morning decided to join them.
Bertolak dari rumah Jumaat around 1.00pm, ikut jalan Cameron Highland dari Simpang Pulai, menuju ke Gua Musang. Jalan Cameron Highland penuh dengan beautiful scenery -
bukit-bukau,
vegetables, fruits and flowers' farms;
dan tak ketinggalan rumah orang asli..(Gambar rumah orang asli tak dapat penuh, jari lambat bertindak..)
Dari Gua Musang, ke Kuala Krai, ke Pasir Puteh. Semua ni adalah laluan kampung/bandar.. so, journey a bit slow.. bebudak pun jadi boring.. Adik dah tertido dulu... Then baru kakak join tido sama...
Barulah masuk Terengganu. Sampai kat Kuala Terengganu around 9.00pm. Ini antara landmark popular kalau dah sampai Kuala Terengganu.. Sambung lagi perjalanan... Finally, kami sampai kat Awana Kijal 11.00++pm.. Gambar cam blur sket.. masa untuk tukar bateri kamera..
Penattttnyaaaaa.... Pengajaran pada hari Jumaat 29/6/07 - DO NOT use the same route if you wanna go to Awana Kijal from Perak...