Saturday, June 28, 2008

Counting the hours..

Only a few more hours to go... counting for hours now, no longer days...
All things are packed now.. well, except for this notebook.. still using it... and again, it was not an easy task to pack everything... just like before coming here 10 months ago.. in and out the bags for so many times...
first phase : still thinking of where to puts the dates and stuff

second phase : the dates are packed in the unsealed box... but still considering other options as the box are heavy.. will be difficult to handle later

Finally, all things are packed.. boxes are sealed..
3 sealed-bags of Zam-zam water ready, with that cute pink ribbon - easy to recognize at airport .. hopefully..

Mr Suhaimi and daughters are excited, now that all luggages are in the living room.. ready to go..

Insya-allah, tomorrow at 4.00 pm we will flying from Yanbu to Jeddah.. and the next trip to KLIA will be at 9.00 pm.

Friday, June 27, 2008

Gambar Sekitar Majlis Penghargaan Junior Prep.

Sementara masih teringat ... ni ada beberapa snapshot gambar sekitar majlis penyampaian hadiah sekolah Al-Tawhid. Ada la beberapa perkara pelik (pertama kali tengok) e.g. hadiah dikalungkan oleh ibu bapa ke leher anaknya, ibu bapa naik ke atas pentas bersama-sama anak untuk menerima hadiah/sijil.

Gambar Adlina di Al-Tawhid



Dah lama tertunda dari bulan April lagi, baru teringat ... hehehehe. Ni gambar persekolahan anak sulong di Al-Tawhid International School - Philippine-based school.


Guru kelas: Ms. Norma

Sunday, June 22, 2008

Points to ponder..

Salam all,
Lately or precisely for the past one month, I have been thinking too much about relationship. Relationship between friends. Frankly speaking, before coming to Saudi, I had never ever thought that friendship is a serious issue. It is only after half a year staying abroad that I started thinking about this... sometimes it makes me wonder whether is it always my mistakes or it is just other people are too good in taking advantage..?
I found the following articles from the net, about how to choose good friend... something to ponder at... and the same time I found out that a virtual-now-physical friend has also written a similar entry in his blog..
http://lemanmardi.blogspot.com/2008/06/malam-silaturrahim-malaysian-yanbu.html.



NASIHAT yang boleh diikuti dalam membina persahabatan ialah sebagaimana pesanan al-Qamah (seorang sahabat Rasulullah saw) kepada anaknya:

Pertama, pilihlah sahabat yang suka melindungi sahabatnya, dia adalah hiasan diri kita dan jika kita dalam kekurangan nafkah, dia suka mencukupi keperluan.

Kedua, pilihlah seorang sahabat yang apabila engkau menghulurkan tangan untuk memberikan jasa baik atau bantuanmu, dia suka menerima dengan rasa terharu, jikalau ia melihat kebaikan yang ada pada dirimu, dia suka menghitung-hitungkan (menyebutnya) .

Ketiga, pilihlah seorang sahabat yang apabila engkau menghulurkan tangan untuk memberikan jasa baik atau bantuanmu, ia suka menerima dengan rasa terharu dan dianggap sangat berguna, dan jika ia mengetahui mengenai keburukan dirimu ia suka menutupinya.

Keempat, pilihlah sahabat yang jikalau engkau meminta sesuatu daripadanya, pasti ia memberi, jikalau engkau diam, dia mula menyapamu dulu dan jika ada sesuatu kesukaran dan kesedihan yang menimpa dirimu, dia suka membantu dan meringankanmu serta menghiburkanmu.

Kelima, sahabat yang jikalau engkau berkata, ia suka membenarkan ucapan dan bukan selalu mempercayainya saja. Jikalau engkau mengemukakan sesuatu persoalan yang berat dia suka mengusahakannya dan jika engkau berselisih dengannya, dia suka mengalah untuk kepentinganmu. Dalam memilih sahabat kita hendaklah memilih sahabat yang baik agar segala matlamat dan hasrat untuk memperjuangkan Islam dapat dilaksanakan bersama-sama sahabat yang mulia.

Selamat Pengantin Baru

Is it too personal to give wishes to people in my blog? No, I don't think so.. My blog is a place to share information and also to express my feeling.. and it should be like that, don't you think so?

So back to the wedding story, my cousin is now a married man.. 14 June was the date of their 'nikah' and yesterday, 21 June was the reception in the bride's house in Ipoh, Perak. The reception in the groom's house will be on 5 July.. The date was selected, just to wait for us to arrive from Saudi.. how important we are... hehe.. just joking..

Anyway, since Friday, all my family members were gathered in my house in Bandar Baru Sri Klebang, Ipoh. As usual, I do some surprise.. sent cupcakes from D'Muffin to my house.. my intention was only to congratulate the groom, enjoy the cupcakes in my house.. But instead, they turned some of the cupcakes into 'hantaran' ... I have thought so... anyway, have a look at the beautiful cupcakes ..

Saturday, June 21, 2008

Terharu dengan keikhlasan ...

Rentetan dari email teguran sehinggalah email pohon kemaafan yang dipenuhi dengan pantun dan isi yg tersurat lagi tersirat, diteruskan pula dengan ucapan mohon kemaafan sekali lagi di majlis makan malam ... Sungguh terharu ... Cuma terfikir, apakah yg menegur itu benar-benar ikhlas kerana sehingga kini tiada pun balasan email ... mungkin setakat "apology accepted" pun cukuplah ... hati ini tertanya2x ... Ntah laa ...

Wednesday, June 11, 2008

Berita Gembira

Alhamdulillah, yang dibimbangkan dalam sebulan-dua ni, akhirnya terungkai... Masalah persekolahan anak di Yanbu International School telah dapat diselesaikan... Bermakna my 6 years old daughter akan memasuki Grade 1 apabila penggal persekolahan bermula pada 17 August 2008 nanti..
Masalah yang membelenggu kami di sini sejak akhir-akhir ini adalah berkenaan dengan kelulusan yang dipanggil 'Muslim Approval'. Untuk pengetahuan semua, anak-anak Muslim mesti mendapatkan kelulusan dari MOE untuk kemasukan ke international schools. Sebelum ni tak pernah timbul masalah untuk dapatkan kelulusan tu. Cuma untuk pengambilan penggal akan datang jek yang timbul masalah ni..
Apapun nak dapatkan cerita masalah sekolah ni, silalah jenguk ke http://kembaraksa.blogspot.com/2008/05/educat.html (ada 3 entri berasingan) dan http://villabayu.blogspot.com/2008/06/international-schools-in-yanbu.html.

Tuesday, June 10, 2008

Happy Birthday Siti Rozanae Ismail

Today is my best friend's birthday - Siti Rozanae Ismail, whom I met 10 years ago, at our very first office (our first job after graduating). I did the surprise again... ordered birthday cupcakes from D'muffin(http://dmuffinsfan.blogspot.com/2008/06/cuppies-for-surprised.html) and sent it to her.

Yesterday, she received a phone call form Kak Dib.. she started wondering and asked me if I knew anything about it... of course I won't say anything... Kak Dib is so good in doing this surprise for me.. (thanks so much Kak Dib). This morning again she asked the same question and again I say nothing about it...

15 minutes ago she had received her cupcakes from Kak Dib.. she was so surprised and so touched with what I did... she said "rasa nak nangis bila tengok cupcakes yang cantik tu".

Birthday cupcakes with my choice of deco and color

Hand-made birthday card
..Thank you very much for accepting my simple gift for your birthday this year..

Truly A Friend


Someone to lean on when problems appear,

Someone on whom you’d depend,

Someone who’ll lift you when you’re down in the dumps,

That someone is truly a friend.


That’s how I feel about you my dear friend;

You’re so special just as you are.

Just to know that you’re there provides comfort to spare;

A friendship like yours sets the bar.


By Karl and Joanna Fuchs

HAPPY BIRTHDAY !!




Wednesday, June 4, 2008

Kisah Sedih di Pagi Hari

Pagi ni aku mendapat tahu dr junior aku yg senior aku ditimpa musibah - kemalangan jalanraya. Terkedu aku sekejap ...

Butiran kemalangan:

Siapa: Kak Pom @ Normah
Tarikh: 23/5 ari tu mlm dlm kul 10
Lokasi: putrajaya
Statistik kemalangan:
kemalangan teruk
- Mak dia meninggal dunia di tempat kejadian - Semoga dicucuri rahmat (Al-Fatihah)
- Anak sulung dia umur 8 tahun meninggal dunia di hospital - Semoga dicucuri rahmat (Al-Fatihah)
- Kak Normah (pemandu) patah bahu kiri - Semoga cepat sembuh
- anak2 lain ada yg teruk ada yg sikit2 je - Semoga segera sembuh

Jenis kenderaan: Lori Simen dan RAV4

InsyaAllah balik nanti aku akan cuba melapangkan waktu untuk menziarahi Kak Normah. Semoga tabah menghadapi dugaan ini.

Tuesday, June 3, 2008

Car and Household for Booking!

Anybody interested in booking our car and household item? Wait for next entry- when thing get finalized!

A very Frustated Day - Expected though!

I do not know why, but today I felt like writing something. This morning I was scheduled for an interview for lecturer position. There are 2 section in the interview ; test and interview. If you passed the test then only you'll be interviewed. In my case, I failed the test.

I was at the interview building 10 minutes before 8.00 a.m. Wait for for a while - registered my name. There are only 3 of us. Then, this X guys came to the room and ask to follow him to the test room. Mr. Y who is saudi, asked him ... "He is CS?" - sort of asking why he asked me to take the test. Mr. X replied , "I'll test him". Mr. Y was confused for a while and I just followed Mr X to the room.

I'm the only person/candidate for CS. There 2 parts of the test:
1. Write a short essay on how does the modern teaching aid and technology help is post-secondary teaching and learning. (lebih kurang, can't remember the whole title) - 30 minutes to complete so called short essay.

2. Test Paper with 8 questions.


For the first part is ok, I just write anything under the sun - focus on the scope. But the 2nd part is the worst ever. I thought I'll be asked a generic question regarding teaching an learning. It is a very specific question, out of the book questions.

1. bla bla ... list the 3 value-added network ( 5 marks)
- hmmm how does 5 marks compensate 3 item listed?


2. bla bla given 3 conditions decide on network architecture
a. terminal to host, host to host communication
b. low and medium speed application
c low cost

3. list 6 phases of program development e.g. in writing to bla bla bla
- hmmm wonder if any CS lecturer out of the blues memorize all this theory
- different school of thought might have different phases not even 6.

4. Draw a flow chart to count 1-100
- is there any specific standard in CS for flow chart , everybody will have their own standard ... my answer would not be the same as their

5. What is BCNF? Describe why BCNF is better than third normal Form?
- it is too much ... how one would expect to memorize all the term and reasoning
- cs world is very huge ... you can't be master of all trade

6. What is network layer protocol that is used for encryption and authentication messages in public Network bla bla bla

7. Explain sort algorithm other than quick sort.

8. Throughput requirement is based on number of nodes and port bla bla bla. Create straightforward formula to identify numbers of node.

My goodness - how straightforward is that "straightforward" information.

Ok, I'm done writing. :)
by the way all the questions is weighted as 5 marks each.
I wonder how they distribute the marks!!!