Monday, July 12, 2010

Sudah Cecah Malaysia..

Alhamdulillah.. Kami sekeluarga dah sampai tanahair dengan selamat.
Perjalanan bermula dari Yanbu 10/7/2010 sekitar 3.40pm. Terima kasih banyak-banyak pada Zack kerana sudi membantu menghantar kami ke airport Jeddah. Smooth jek perjalanan menaiki Envoy GMC. :-)
Dalam pukul 7.30pm, urusan check-in selesai. Sekitar 8.30pm selesai semua urusan dan kami hanya menunggu panggilan untuk boarding. Paling tidak ada sedikit debaran ketika pasport checking - begitu lama masa diambil membelek pasport Akram. Apa yang difikirkannya entahlah... All in all, alhamdullilah all processes went very smoothly.
8.45pm kami sekeluarga sudah mula memanjat tangga kapal terbang MAS. "Selamat Datang puan". Wahhh.. Seronoseresss, pramugari cakap melayu (2 perjalanan cuti summer terdahulu kami menaiki SV). Terasa sangat berbeza layanan cabin crew MAS dibandingkan dengan SV. Bahasa melayu tu kita ketepikan dulu. Tapi layanan mereka memang bagus. Senyum di bibir mereka sentiasa ada, budi-bahasa pun nampak terjaga, suara masih kedengaran begitu sopan; tak kira dengan bangsa mana yang dilayani. Sesuailah moto MAS - MH bukan sekadar kod penerbangan tapi lebih dari itu - "Malaysian Hospitality"
Tepat 11.11am pagi Ahad, 11/7/2010 kami selamat mendarat di KLIA.

Thursday, July 8, 2010

Staff Appreciation Day

Salam. Last Tuesday, YUC Female College organized a special event for all staff - Staff Appreciation Day. It was indeed a special day for us; our hard work and dedication were recognized by the management.
The event started with the speech from DAC, followed by the speech from registrar. Next, certificates were given to the selected staff and were based on different categories. As for teaching, awards were given according to every departments. There were Best Lecturer, Best Researcher, Innovative Teaching etc.
InsyaAllah, this will be the starting point - for staffs to work harder next time and for management to keep on believing to their hardworking staffs. Being appreciated in a great event like this was already the greatest gift. Awarded with certificate was a bonus. Keep believing in yourselves, sincere and honest performing your duties.






** I am among those who went on stage to receive certificate. Wink.. Wink..Alhamdulillah.**

Sunday, July 4, 2010

White Coat Syndrome?

Salam,
semalam satu lagi 'lawatan' ke RCMC. aduhai... hati berdebar-debar.. hujung kaki dan tangan menjadi sejuk.. debaran jantung macam boleh didengari oleh orang sekeliling... hahaha... itulah penangan nak berjumpa Cardiologist untuk my hypertension check-up...
2 kali bacaan cuba diambil tapi error yang keluar... dalam hati dah berkata "alamak.. sudahhhh ni... mesti bacaan kali ni 'tak sesuwaiiiii' lagi". kali ketiga dicuba - 184/117!! tu dia... punya tinggi... tapi tengok doktor relaks pulak kali ni, tak membebel pulak macam dulu... sebabnya selepas appointment bulan lepas, doktor ada suruh saya membuat rekod sendiri... ambil bacaan selang sehari atau dua... rekod yang saya buat mmg cantik... hanya sekali-dua jek bacaan yang setinggi 140. Disebabkan itu, doktor terus kata "I think you have white coat syndrome". Haaa? apa tuh?
Meh kita baca definisinya...

White coat syndrome is a disorder that causes a patient to have all the symptoms of high blood pressure, but only when he is in the office of his primary care physician or other doctor ( http://www.ihealthdirectory.com/white-coat-syndrome/)