Wednesday, May 18, 2016

'Treatment' dish

Tak penah cheq buat nih walaupun dah berapa kali orang tanya dan minta... hehehe... Bukan jual mahal or eksen or anything like it... Tapi cheq suka sharing... Sharing kan caring depa kata... Tapiiiii si dia tak mau cheq sharing sbb dia nak mintak banyakkkkkk sangat... Tak adil kalau sharing katanya... hehehehe... 

Namun cheq beralah demi seorang sahabat adindaku yang sedang 'terdampar' kesakitan berkaki satu... (Ayat dia sendiri nih... Hehehe..), makanya tercatat lagi satu sejarah dalam hidup cheq... 



Potato ball 9 bekas untuk mu duhai adindaku... Special treatment nih... Tidak dapat di mana-mana hospital luar atau dalam negara. hahahaha.... (eeerrrrrr.... 9 tidak membawa apa-apa makna tauuu.. Just happened dapat banyak tu sekali masak... Al-maklum amaturrrrr katakan... kahkahkah...)

Semoga dish ini somehow dapat meringankan beban kesakitan... Lena tidurnya... Lebar senyumnya... Dan mudah-mudahan cepat sembuhnya InsyaAllah 




Sunday, May 8, 2016

Sunyi pulak rasa.....

Officially hari ni bermula semula rutin kehidupan biasa.... hahaha.... 
Rabu minggu lepas (4/5/2016), mama and abah dah pun terbang pulang ke Malaysia setelah 3 bulan bersama kami di sini.... Pagi ini pula, Rynn dan Cik Mat - 2 orang trainers dari GMI yang berkenalan atas urusan kerja 2 tahun lalu dan bersambung menjadi sahabat keluarga kami, juga telah pulang ke Kuala Lumpur setelah menyelesaikan urusan kerja selama seminggu di sini.... 
Terasa kosong dan sunyi pulak pagi nih..... hanya riuh-rendah menyiapkan anak-anak ke sekolah.... riuh-rendah yang dah lama 'bercuti' ketika urusan di dapur dah diambil-alih oleh mama.... hehehehe...

takde semangat nak ke office.... takde semangat nak siapkan kerja yang terbengkalai.... takde semangat nak pikir lebih-lebih.... hahahaha.... alasan apakah ini??


hari ni harijadi abah yang ke 71.... Happy Birthday Abah!!! Semoga sentiasa di kurniakan rahmah oleh Allah swt, rezeki yang melimpah dan kesihatan yang baik....