Friday, September 16, 2016

When you reach 4-series

Waahh... Kemain lagi tajuk akak... Tapi itulah, semenjak cecah 4-series nih, bukan main lagi tarikh 9 Sept. disambut meriah... (Mode: syok sendiri kot... hehe)
Tahun ni lagi meriah kau... 3 biji kek sambutnya... Kau hadoo?? kekeke... 😆😆. Sebiji kek dah tentu dari yours truly... Nak asah skill deco sebenarnya... Jangan sampai berkarat, dah la skill pun di bawah level amatur jek... Sebiji kek dari adinda di Rabigh dan sebiji lagi dari bff ku di Yanbu ni...
Al-kisahnya, adinda dari Rabigh tu nak datang secara surprise untuk sambut birthday akak. Hidung akak ni tajam, akak dah dapat hidu komplot orang Rabigh dgn orang dalam rumah ni. Haalloo adikkk, bincang sekuat tidak, akak dengarlah weiii... hahaha... 
Makanya sehari sebelum hari kejadian, akak pun buat-buat bodo jek... Kasi can la korang plan riang-ria... Masak kek macam biasa, macam tak tahu akan sampai sebiji kek dari Rabigh. Tidur malam pun awal... Nak stand-by jaga tengah malam katakan. Wakakaka......
Dalam pukul 12.00am, anak daraku datang kejut... "Ma, auntie Fiza dah sampai". Selang 5 minit, encik suami pulak datang kejut. Dalam hati rasa macam nak jawab "suruh Fiza masuk bilik, tido dah malam". Hahahaha... Anyway, akak pun bangun la jugak, basuh muka siap cantik2, tudung pun pakai elok2, baju pun dah siap pakai yang 'gambar-able' punya... Hahahaha... Tak senonoh akakkk... Tepat pukul 12.15am, akak keluar ke depan, nampak muka adinda, terus akak yang cakap 'surpriseeee!!!'. Hahahaha... Konon nak counter-attack la kann... Sekaliiiiii.... Ada suara lain cakap surprise jugak... Jeng...jeng....jeng... Rupanya, my bff Cik Mas (and hubby) ada sekali... Haaaaa.. Ini baru surrprise... Terkezutttttt akakkkk... Ada twist pulak dalam plot korang ni eeehhhh... Hahahaha... Okaylah kira menjadi la nih... Hahaha...
Sementara tu, dalam dining room... Anak-anak dengan anak-anak Fiza dan anak Mas dok menanti dalam gelap... Aiseehhh... Sekali terkejut sudah lahhh, kali kedua muka sunyummmm saja lahh.. Penuh dah meja dengan 3 biji kek dan makanan sampingan lain yang Fiza bawak dari Rabigh. 
Alhamdulillah sangattt... Ada sahabat-sahabat yang sentiasa mengingati diri akak ni, menggembirakan dengan pelbagai cara, mendoakan kesejahteraan, menggemukkan dengan pelbagai makanan yang dimakan tengah malam buta... :) 
Thank you for the day... Thank you for all the wishes... Thank you for always having me in your heart... 
And ooohhh.... did I mentioned I also got few presents this year? More than 1, kira gempaklah kannnn... Hahahaha... 
Thank you Ira for the shawls... Jenuh belek cara nak pakainya... Hahaha...
Thank you Fiza for the handbag - balas dendam nampak pilih warna terang gak. Hahahaha...
Thank you Mas for a bowl of chocolates... Memang sungguh2 nak suruh aku bam-bam eehhh... Hahahaha..
Thank you Kay for the Sembonia purse... Kesian tokey, barang jualan kena jadi hadiah untuk aku. Hahaha..
Thank you Ana for the skirts... Tak dan lagi nak cari baju munger2 santek nak matching...




Tak lupa juga ada delayed celebration di sebelah malam.... Kalah retis akak oooiiii.... Hahaha.... Di sebelah malam, akak dan Fiza sebenarnya meraikan Abie yang datang dari Jeddah dan Fida dari Rabigh juga... Jadi kami plan for bbq di Al-Ahlam Resort, tempat Abie bermalam... Tepi laut tempatnya... Maka rezeki kek yang berlimpahan tu elok la dipanjang-panjangkan... Kami bawa sekali untuk dikongsi... Eeehhh.. Udah disuruh akak potong kek pulakkk... Celebrate sekali lagi la kiranya dengan Abie dan Fida sekeluarga... 


2 comments:

Ghazali Aziz said...

Kalah retis sambutan nya !!!!

Hahhahahaa

Tahniah ... muga terus diberkati dan dirahmati usia usia yang mendatang

Ejalz said...

kannnnn... hahaha.... sesekali mendapat... Thanks for the doa....